Ayna’da Yeni Yıl Yemeği

ezgi guven tarafından

2014 yeni yıl yemeği

Bu yeni yıl yemeği için menü hazırlamak ne zor iş!  Son üç haftayı ne pişirsek, deniz ürünleri mi olsun hindi mi, makarna uymaz o geceye gibi iç konuşmalarımla geçirdim. Bu arada tabii masa düzeni nasıl olsun, süpriz bir şeyler olsun mu, müzik nasıl olmalı, süslemeler gibi detaylar da var. Gerçi her sene aynı şekilde geçtiğinden artık alışmış olmamız gerekmez mi, yok alışmıyoruz. Bir heyecan bir heyecan. Artık rüyalarımda ”yeni yıl, yeniyıl, yeni yıl şarkısını söyleyen küçük, garip karakterler görmeye başladım. Biri ben, biri annem, biri Muazzez, biri Ruken hepimiz o küçük yaratıklara dönüştük ve çalışıyoruz. Üzerimizde de kırmızı-beyaz çizgili tulumlarımız var. Birimiz külahlardan ağaçlar yapıyor, birimiz her yere mum yakıyor, birimiz muhteşem el yapımı takvimler, defterler, kurabiyeler yani hep bir denemeler silsilesi! Ve en sonunda artık oturdu menü, sıra yazmaya geldi.

Ayvalık’ın geleneksel nişan ekmeği ve balkabağı çorbasıyla başlıyor, karadiken, ahtapot, midye, yengeç ve çiğ balıktan oluşan bir soğuk deniz ürünleri tabağıyla devam ediyoruz, yanında da sürpriz soslar! Ardından portakal soslu cibes salatası ve melkili yani nefis çam mantarlı puf böreği. Ana yemek de hindi, tabii yılbaşına uygun, baharatlı, şaraplı! Cunda’nın taş fırınında pişmiş kök sebzeleri ve yemişli pilav da hindinin yardımcı oyuncuları. Bir de tatlı ve köpüklü, baloncuklu şaraplar var. Herkesi bekleriz, mutlu yıllar.

 

 

 

 

Reklam