Acılı, karidesli ev makarnası

ezgi guven tarafından

acılı karidesli erişte

Cunda’da hava soğuyor, ortalık bir sakin, bir sessiz. Dün gece evde kendimi yemek vidyolarına adadığımda, aklıma gelen tek şey acı, sarmısaklı ve tereyağlı bir şeyler yapmak oldu. Sabah Ayna’ya gelince balıkçıdan gelen taze karidesleri de görünce işte bu sonuç çıktı ortaya. Anneme bir erişte yapalım dedim, böyle tereyağlı, acı, sarmısaklı olsun. Onun da onayını alınca yapmaya başladık. Üç dört kişilik ev makarnasını haşladık. Bir vok tavada iki yemek kaşığı kadar tereyağı, küçücük doğranmış sarmısaklar ve acı mı acı kurutulmuş biberlerden kızdırdık, kokusu çıkınca temizlenmiş karidesleri ekledik şöyle bi çevirdik, ince doğranmış maydonozları ilave ettik, hoplattık en son da dörde bölünmüş çeri irisi domatesleri ekleyip domatesler ısınıncaya kadar bekledik üzerine erişteyi koyup karşıtırdık. Üzerine de eski teneke tulumu. Sonra da dayanamayıp hep birlikte yedik.

Acılı Karidesli Erişte

Reklam