Patlıcanlı Lazanya
ezgi guven tarafından
Taze makarnaya Ayna’ca bayılıyoruz. Bugünün makarnası tabi ki Ayna’nın makarnacısı Tayfun’un önderliğinde Gülbin ve benim yardımlarımızla hazırlandı. Önce 1 yumurtaya 100 gr un ölüçüyle yapılan hamuru biz büyük bir tepsi için 5 yumurtayla yaptık. Hamur 1 saat buzdolabında dinlenirken içini hazırlamaya başladık. Tayfun bir tarafta havuç haşladı. Patlıcan, taze soğan, kırmızı biber, yeşil biber, sarmısak ve haşlanan havuçları küp küp doğradı. Tavada hepsini kavurduk, üzerine ev yapımı domates sosu , tuz karabiber, çok az kimyon ve taze fesleğen ekleyip soğumaya bıraktık.
Makarna makinesinin en ince ayarında açılan hamurlar, tek tek kaynar suda haşlandı. Bir fırın kabının en altına yine domates püresi, bir kat yufka üzerine de patlıcanlı iç koyuldu ve bu işlem beş kez tekrar edildi. 175 derecede fırına verildi. Pişirmenin son 10 dakikasında üzerine bol teneke tulumu rendesi, işte patlıcanlı lazanya hazır!