Papucaki

ezgi guven tarafından

Papucaki, bizim karnıyarığın ‘KOMŞUDA’ pişeni, küçük farkı var o da üzerindeki peyniri. Peynir tabii ki İzmir tulumu. Bostan patlıcandan yapılıyor. Malzemeleri karnıyarığa göre biraz daha iri doğranmış. Kırmızı biber , yeşil biber, domates, soğan hepsi küp küp doğranıp zeytinyağında çevriliyor, kıyma da ilave edilip kavruluyor. Tuz, karabiber, kavrulup taze çekilmiş kimyon ve Antakya biber salçasıyla lezzetlendiriliyor. İç hazır. Patlıcanlar enlemesine ikiye bölünüp kızartılıyor. İçlerinden biraz patlıcan çıkarılıp harca katılıyor. Patlıcanlar harçla doldurulup fırın tepsisine diziliyor.  Üzerlerine de domates suyundan ve ev yapımı domates salçasından bir sos yapılıp, gezdiriliyor. Fırınlanıyor, pişirmenin son beş dakikasında her patlıcana birer dilim İzmir tulumu koyulup, peynir eridikten sonra servis ediliyor. Yanında da cacık nefis oluyor.Papucaki

Reklamlar