Çam Mantarlı (melkili) Pilav

ezgi guven tarafından

Mantar, mantar, mantar. Ayvalık’ta her yer mantar bu sıralar. Sonbahar sonunda ilk yağmurlardan sonra dağlarda çıkıyor bu çam mantarları, melki veya çintar da deniyor. Tüm Ayvalık yolunu gözlüyor zaten. Her şekli pişiriliyor. En çok kızartması, ızgarası ve yahnisi. Hepsi birbirinden güzel oluyor. Kendine has kırmızı bir su salıyor pişirken, gerçekten sihirli şeyler şu mantarlar. Biz de pilavını yaptık. Küp soğanlar, temizlenmiş, ayıklanmış, gelişigüzel doğranmış mantarlar ve havuçları pilav tenceresinin içinde Ayvalık zeytinyağıyla kavurduk. Pirinci ilave ettik, biraz daha çevirdik, suyunu ilave edip pişirdik. Karabiber ve dereotuyla servis ettik.

 

Reklamlar