Ahtapot Yahni

ezgi guven tarafından

Malum Ayvalık’ta yine bayram telaşı. Koşuşturan Ayvalıklıklar, Taş Kahve’nin önünde  güneşin altında kedicilik oynayan tatilciler, manzara bu. Bu arada tabi alışık olmadığımız trafik sıkışıklıkları, araba park problemleri falan. ”Ne oluyor ayol” diyesi geliyor insanın.

”Ahtapot Yahni” bayramın ikinci gün menüsünden. Ahtapotu defne yaprağı ve az kırmızı şarapla haşladık. Yaklaşık iki saat kadar pişti. Bir tarafta piyazlık soğan doğradık, zeytinyağda kavurduk, on diş kadar sarmısak ilave ettik. Diğer tavada yeşil biber ve büyük küp domatesleri şöyle bir çevirdik. Haşlanan ahtapotlar gelişigüzel doğrandı. Büyük bir tencerenin dibine zeytinyağ üzerine dövülmüş sarmısak, ahtapotlar, portakal kabuğu rendesi, taze kekik ve kapari hepsini harmanlandık. Sonra da tüm diğer malzemeyi ilave ettik. Servisten önce de biraz şarap ekleyip, çektirdik. Hepsi bu kadar!

Reklamlar