Karamelize Soğanlı Bulgur Pilavı

ezgi guven tarafından

Artık kış yemekleri zamanı geldi. Hafiften özlemişim ama zor itiraf ediyorum kendime. Hatta geçen gün canım kurufasulye bile istedi. Sahir de muhteşem turşularından yapmış getirmiş, bahçeden sebzelerle. Artık kabul etmek lazım. Kış başlıyor.

Bugün patates musakka var Ayna’da. Bir de teyzemin tarifiyle karamelize soğanlı yeşil mercimekli bulgur pilavı. Bulgur pilavını zaten çok severim. Bu da nefis bir yorumu.

Üç büyük soğan piyazlık doğranıyor. Bir büyük bardak yeşil mercimek diri haşlanıyor. Aynı tencereye iki büyük bardak esmer bulgur ekleniyor, tuzu ayarlanıyor. Pilav pişerken piyazlık doğranmış soğanlar bol zeytinyağında şeffaflaşıncaya ve biraz da altın rengi oluncaya kadar kavuruluyor. Pişmiş bulgur pilavına boca ediliyor. Yanında Sahir’in kavun ve ayva turşusuyla afiyetle yeniyor.

Reklamlar