Balık Patlıcan

ezgi guven tarafından

Annem ismini söylediğinde küçüklüğümden, çok eski bir yerlerden  hatırlıyor gibiydim. Sonra tadına bakınca tamam, bu o dedim, tanıdım, ”balık patlıcan”! Cunda’ya haftada üç kez Bergama’dan gelip sebze ve ot satan bir ailenin getirdiği alacalı patlıcanlardan yapılıyor sadece bu yemek.

Annemin babaannesinin yemeğiymiş, önce anneannem öğrenmiş sonra da annem. Önce patlıcanlar saplarını koparmadan soyuluyor, sonra boyuna dört tarafından derince çizikler atılıyor ama patlıcanın bütünlüğü bozulmuyor. Ardından patlıcanlar tuzlu suda haşlanıyor. Bir süzgeçe alınıp üzerlerine ağır bir nesne koyularak sularının süzülmesi için bekleniyor. Mümkünse teyzenizin karadenizden falan getirdiği, iyi kalite mısır ununa bulanıp zeytinyağında kızartılıyor. Yanında sarmısaklı yoğurt veya kaşık salatasıyla yenmesi öneriliyor.

Reklamlar