Mikado’nun Çöpleri

ezgi guven tarafından

Küçükken, annemin de çocukluğundan kalan ve komik, renkli çöplerle oynadığımız bir oyundu ”Mikado’nun Çöpleri” Büyüdüm, annemle oynadığımız oyun biraz farklılaştı tabii ama yine de oldukça renkli çöpler yapmayı başardık.

Günün yemeği ”mikado’nun çöpleri”. Tabağın baş kahramanları, Ege denizinin 6 mil açığında tutulmuş yerli kalamar ve karidesler. Yardımcı oyuncular da domates, biber, zeytinyağ, kekik, narekşisi ve ev yapımı hardal. Kızgın bir ızgara tavasına, temizlenip biraz sodayla bekletilmiş kalamarlar, domates ve biber dizilip, pişiriliyor. Diğer kızgın tavaya  da karidesler  koyuluyor. Hafif pişmeye başlayınca tavaya tereyağ ilave edilip altı kapatılıyor. Bir kasede zeytinyağ kekik ve nar ekşisi çırpılıp nefis bir sos elde ediliyor. Şişe dizilen deniz ürünlerinin üzerine hafif gezdiriliyor. Ayrıca bir sos kabına ev yapımı hardal diğerine de kalan zeytinyağlı karışım koyuluyor. Mikado’nun Çöpleri hazır.

Reklamlar