Çok Sebzeli, Bol Maydonozlu Şehriye Pilavı

ezgi guven tarafından

Ayşen geldi, çok özlemiştik onu. Ne zamandır gelmiyordu Cundalara. Ayşen annemin çok eski arkadaşı, İstanbul’dan, e tabi benim de.

Ayşen geldi ama bu onun için iyi oldu mu bilemiyorum. Hemen mutfağa soktuk onu, annemle birbirimize baktık ve dedik ki ”Ayşen bize şehriye pilavı pişir, Ayşen bize şehriye pilavı pişir” Tezahüratı duyabildiniz mi bilmiyorum. Her geldiğinde yapar bize bu pilavı, baş rollerde ben, hepimiz bayılırız…

Önce bol yemeklik soğan zeytinyağda kavruluyor. Rende havuç, küçük küçük doğranmış kırmızı biber, yeşil biber, patlıcan ve iki büyük domates de tencereye ilave ediliyor, hep birlikte biraz daha çevriliyor. Sonra arpa şehriye de eklenip, suyu ayarlanıyor. Suyunu çekene kadar pişiriliyor. Tam da bu sırada, henüz sıcakken iki demet maydonoz ve yarım demet dereotu doğranıp pilava ekleniyor. Biraz demlendikten sonra karıştırılıyor. Tadına doyulmaz bir pilav bu, tabak tabak yeniyor.

Reklamlar