Akivadesli Bulgur Pilavı

ezgi guven tarafından

Akivades diğer adı kum midyesi, Ayvalık’a taşındıktan sonra tanıştığım bir midye türü. Kendinden desenli, açık renkli bir midye türü. Ada Restoranda Zeynep Hanım şaraplısını yapmıştı ilk yediğimde, bayılmıştım. Ama söz konusu Ayvalık, Cunda olunca yegane pişirme şekli, balıkçıların evinde pişen biçimi ”bulgur pilavlı” hali.

Klasik bir bulgur pilavı aslında, dibine soğanı kavruluyor, bir kaç biber doğranıyor, Şemsa Hanım’dan öğrendiğim bol miktarda limon kabuğu rendesi ve sarmısak ilave ediliyor. Sonra tencereye akivadesler koyuyor, üzerine de bulgur salınıyor, suyu ayarlanıp, pişirilmeye bırakılıyor. Bu sırada tencereyi izlemek çok zevkli, akivadesler ağızlarını kocaman açıyor, bulgurlar içlerine doluyor. Lezzet şöleni yine kendini gösteriyor, Ege’de yaşamanın dayanılmaz hafifliği işte bu!

Reklamlar