Enginar Caciki ve Enginarlı Girit Türlüsü ”40 Enginar 39. Gün”

ezgi guven tarafından

Günün enginarı ”Enginar Caciki”, ne yapsak diye düşünürken, birden Tayfun’un aklına geliverdi ve aynı anda hepimizin gözünde bir ışık belirdi. Hiç şüphemiz olmadı nasıl olur diye ve hiç yanılmadığımızı da bugün gördük.

Önce büyük bir kasede sarmısaklı yoğurt hazırladık, içine biraz tuz ve ince kıyılmış taze naneleri ilave ettik. Sonra enginarları çiğden rendeleyip içine attık. Böylece enginarlar da kararmadı. Üzerine tabii ki Ayvalık zeytinyağı ve biraz kuru nane koyup servis ettik. Kırk enginar bitti bitecek ama dostlar sağolsun, tarifler bitmiyor artıyor bile.

Bu sabah biz ”cacıkiyi” yaparken Nilgün aradı, ”Enginarlı Girit Türlüsü” yapmış. Tamamen kendi tarifi. Minik Girit kabakları, arpacık soğan, dörde bölünmüş çanak enginar ve havucu zeytinyağında önce biraz çevirmiş, sarmısak ileve etmiş, sonra bir portakalın suyunu sıkmış, sarma yapar gibi üzerine bir tabak kapatıp pişirmiş. Yemek soğumadan ince doğradığı dereotlarını ilave etmiş. Enfes olmuştu Nilgün, ellerine sağlık.

Reklamlar