Asma Yaprağında Enginar Sarma ”40 Enginar 37. Gün”

ezgi guven tarafından

Geriye kaldı sadece üç enginar. Öyle bağlanmışım ki sevgilimden ayrılacak gibi duygusallaşmaya başladım. İşte bitiyor enginar projesi. Günün enginarı bir Osmanlı yemeği, 1960’lardan kalma bir yemek kitabından Özen Hanım bulmuş tarifi. Biz de uyguladık Zeki’nin çiftliğinde! Daha önce bahsetmiştim, yaprakları da Zeki’nin bahçesinden topladık, enginarları da.

Önce enginarı ince ince doğradık, sonra zeytinyağ, tuz, karabiber ve naneyle biraz kavurduk. Yaprakları haşladık ve hazırladığımız pirinçsiz içi yapraklara sardık. Dilimlediğimiz ekşi erikleri bir tencerenin dibine yerleştirdik, üzerine sarmaları dizdik. Kısık ateşte biraz su ve tabii ki Ayvalık zeytinyağıyla pişirdik. Öyle güzel oldu ki arada normal sarmanın dışında menüye de koymaya karar verdik. Gerçi görüntüsü yetiyor, söze çok da gerek kalmıyor sanırım.

Reklamlar