Çiğ Enginar Salatası ”40 Enginar 32. Gün”

ezgi guven tarafından

Günün enginarı, enginarın en saf, en yalın ve en lezzetlilerinden. Enginara olan aşkımın başlangıç noktası çiğ enginar salatası. Cunda enginarı diye bahsettiğim sakız enginardan yapılıyor en iyisi. Zaten ilk burada yemiştim böylesini. Gerçek anlamda bir detoks salatası.

 

Bu salatanın püf noktası en körpe enginarı seçmek. Daha tam büyümeden yaprakları süt gibiyken. Sadece en dış yaprakları koparılan enginar incecik, tütün keser gibi doğranıyor. Sonra bir kaba alınıyor üzeri tamamen Ayvalık zeytinyağı ve biraz limon suyuyla örtülüyor. Salatayı hazırladıktan iki saat sonra yeyince de, zeytinyağında enginarın nefis tadını,  enginarda  da nefis Ayvalık zeytinyağının tadını bulabiliyorsunuz.  Lezzetler birbirinin içine geçiyor. Sonra ister yanında bir kaç zeytinle servis edin, ister bir kaç kuzu kulağı yaprağıyla.

Yeni yasa, 25 dekarın altındanki zeytin bahçelerini artık korumaya değer bulmuyor. Belki de sırf bu yüzden, buna inat daha çok zeytinyağı, daha çok enginar, daha çok Ege!

Reklamlar