Enginar Çanağında Havuç Pilaki ”40 Enginar 31. Gün”

ezgi guven tarafından

Günün enginarı Muazzez’den, Muazzez, Ayvalık’ta Fasulye isimli lokantanın sahibi. Her gün farklı, güzel yemekler yapıyor mutfağında, lezzeti sizi çocukluğunuza götüren yemekler. Muazzez’in pişirdiği yemekleri yediğimde hissettiğim şey hep bu oluyor, işte bu benim bildiğim fasulye  ya da benim bildiğim kabak dolması ya da benim bildiğim nefis muhallebi. Yemeklerinin ortak noktası hep rafine, sade ve lezzetli olması.

Enginarı nasıl pişirdiğine gelince, önce enginarları çanak ayıklamış. Üzerlerini örtecek kadar portakal suyu ve biraz tuzla bir tencereye koyup pişirmiş. Limon suyu ve unla terbiyesini yapıp bir kenara ayırmış. Diğer tarafta önce havuçları tabii ki Ayvalık zeytinyağıyla biraz kavurmuş sonra içine piyazlık doğranmış soğanları ilave edip kavurmaya devam etmiş. Daha sonra biraz su, karabiber ve tuz ilave edip pişirmiş. Sonuç onun tabiriyle ”enginar havuzunda kırmızı balıklar”, bizimse  31. Enginarımız ”enginar çanağında havuç pilaki” ve tahmin edersiniz lezzeti müthiş.

 

 

Reklamlar