Kürek Enginar ”40 Enginar 26. Gün”

ezgi guven tarafından

Kürek enginar tamamen annemin ürünü. Heyecanla pişirmiş ve iki doğa mucizesini bir araya getirmiş. İzvinyadan daha önce de bahsetmiştim. Yabani kuşkonmaz, Patriça’da ve diğer Ayvalık adalarında çalılıkların, yürünmesi zor yerlerin dikenlerin arasından toplanan ilginç bir bitkinin filizi. O yüzden filiz de denir izvinyaya.

En dış yaprakları çıkarılan enginarlar, ortadan ikiye bölünüp limonlu suda haşlandı. Diğer tarafta izvinya temizlendi, taze soğanla kavuruldu. Enginarın içine önce biraz sarmısak, sonra izvinyalı karışım en son da Ferit’in Gökçeada yaban koyunlarının sütünden yaptığı kamamber peynir üzerine koyulup fırına verildi. Yanında beyaz şarapla çok güzel!

Reklamlar