Enginarlı Çarşaf Böreği ”40 Enginar 24. Gün”

ezgi guven tarafından

Gülen çarşaf böreğini çok güzel yapar. Patlıcanlısını yapar, pırasalısını yapar, ısırganlısını yapar ama enginarlısını hiç yapmamıştı. Dün tüm işleri erken bitirmişken, baktım Sühan Bey’in çiftiğinde Cumhuriyet buğdayından ürettiği güzel unu almış eline, börek yapmaya karar vermiş. Ben de dedim ki o zaman enginarlı olmalı bu sefer!

Böreğin hamurunda neler var? Bu güzel unun dışında, biraz yoğurt, biraz yoğurdun suyu, biraz sirke, tabii ki Ayvalık zeytinyağ ve tuz. Yoğurulan hamur bir süre dinlendiriliyor. Sonra bezelere bölünüp, oklavayla küçük küçük açılıyor. Tüm yufkaların arası yağlanıp, bir bezin üzerinde hamur, çekiştirilerek  büyütülüyor. Hamuru çekiştirmek çarşaf böreğinin püf noktası sanırım!

İçi içinse, enginarlar temizlenip hafif buharda yumuşatılıp ince ince doğrandı. Lor peyniri, dereotu, karabiber ve tuzla karıştırıldı. Sonra humurun üzerine çizgi şeklinde yayıldı. Yine çarşafın yardımıyla hamur rulo yapıldı. Kızgın fırında pişirildi. Ellerine sağlık Gülen!

Reklamlar