Cumhuriyet Fırınında Cunda Enginarı ”40 Enginar 23. Gün”

ezgi guven tarafından

Hangi ”yemek” bir odun fırınında pişer de lezzetli olmaz ya da ”enginar” odun fırınında pişer de kötü olabilir mi? Sanırım imkansız. Bu günün enginarı aslında çok basit, enginarın dış yaprakları ayıklandı, içindeki tüyler çıkarıldı, içine biraz zeytinyağ, bir küçük diş taze sarmısak, biraz tuz, yanına da kocakafa taze soğanlardan bütün bütün koyuldu. Fırın tepsisinin üzeri önce fırın kağıdıyla sonra folyoyla kapatıldı. Sonra da Cunda’nın en güzel binalarından biri de olan ”Cumhuriyet Fırınına” götürüldü. Yaklaşık üç saat odun fırının az harlı yerinde pişirildi.

Yerken düşündüğüm tek şey, bitmesini hiç istemediğimdi. 

Reklamlar