Enginar Mücveri ”40 Enginar 20. Gün”

ezgi guven tarafından

Bugünün enginarı, enginarlarımızın ”annesi” Özen Hanım’dan. Daha önce bahsettiğim, ilaçsız, gerçek Cunda enginarını tüm bir kış emek vererek yaşatan Özen Kesebir ve Hüseyin Kesebir çifti. İşlerini ne kadar çok sevdiklerini onlara bakınca yüzlerindeki mutluluk ve huzurdan anlayabiliyorsunuz. Cunda’da herkesin bir restoran açtığı şu günlerde alternatif bir iş yapmanın zorluğunu yaşıyorlardır elbette ama iyi ki varlar. İyi ki o güzel enginarları, domatesleri, zeytinleri ve daha bir çok şeyi yetiştiriyorlar ve Cunda’ya güzellik katıyorlar.

Gelelim Özen Hanım’ın enginar mücverine. Enginarlar önce hafif yumuşayıncaya kadar haşlanıyor, ince ince doğranıyor. Bir kaba un, taze soğan, taze nane biraz da bira koyuluyor. Enginarla birlikte bir bulamaç yapılarak kızartılıyor. Bu mücverin yumurtasız olması da ayrı bir hafiflik ve lezzet katıyor. Özen Hanım yaptı, biz yedik, çok da beğendik. Ellerine sağlık!

Reklamlar