İç Pilavlı Enginar Dolma ”40 Enginar 17. Gün”

ezgi guven tarafından

Enginar yemekleri tüm hızıyla devam ediyor. Günün enginarı bir klasik, iç pilavlı enginar dolma. Ayvalık’ta ne yaprak sarma ne de dolma çeşitleri klasik iç pilavla yapılmaz. Daha doğrusu iç pilava tarçın, üzüm ve fıstık konmaz. Daha çok bol taze nane, dereotu, taze sarmısak ve domatesle pişirilir ama biz bugün anneanne usulü iç pilavlı enginar yaptık.

Önce bir tencereye soğan doğrandı ve bol Ayvalık zeytinyağı koyuldu. Fıstık ve  kuş üzümü eklenip biraz kavruldu. Baharatı ayarlandı. Taze çekilmiş yeni bahar, tarçın, karabiber ve pirinç ilave edildi. Temizlediğimiz enginarlara dolduruldu. Tencereye dizilip yeteri kadar suyla pişirildi.

 

Reklamlar