Yoğurtlu Enginar ”40 Enginar 15. Gün”

ezgi guven tarafından

Ayvalık’ta ve Cunda’da yaygın kullanılan bir pişirme biçimi var. Yoğurt ve yemeğin suyunu aşlayarak yapılan bir tür terbiye ama ismine ”terbiye” denmiyor da ”yoğurtlu” deniliyor. Yoğurtlu patates oluyor, yoğurtlu oğlak oluyor, yoğurtlu enginar oluyor. Bu yemeklerin ortak özelliği ana malzemeyi biraz su ve zeytinyağıyla pişirmek. İçinde ne salça ne domates ne de soğan olmuyor. Bu sadelik tabii ki yemeğe güzellik katıyor. Biz de bugün yoğurtlu enginar yaptık. Enginarlar biraz su ve Ayvalık zeytinyağıyla pişirildi. Bir kasede yoğurt ve kaşık ucuyla un çırpıldı. Yemeğin sıcak suyundan yoğurda azar azar ilave edildi ki ılışsın. Sonra tüm yoğurt enginara eklendi. Bir kaç tıkırdadı ve altı kapatıldı.

Reklamlar