Cunda Usulü Enginar ”40 Enginar 14. Gün”

ezgi guven tarafından

Bu günün enginarı en sadesinden ama en güzellerinden, Cunda usulü enginar. Sade diyorum;  yemeğin içinde Ayvalık zeytinyağı, su ve enginardan başka bir şey yok çünkü Cunda’da, Ayvalık’ta enginarın tadını bozmasın diye içine soğan da dahil hiç bir şey koyulmaz. Enginar böyle güzel olunca buna söyleyecek bir şey yok tabii.

Enginarlar yine Hüseyin ve eşi Özen Kesebir’in  bahçesinden, binbir emekle yetiştirdikleri muhteşem Cunda enginarları. Ayıklayıp, temizleyen yine Kadriye, pişiren yine annem. Ayıklanan enginarlar dörde bölündü, tencerenin dibine bol Ayvalık zeytinyağı ve hemen hemen onun kadar da su koyuldu, tuzu ayarlandı, yağ ve su karışımı kaynadıktan sonra üzerine enginarlar eklenip pişirildi. Bu kadar basit ama bir yeyin, muhteşem.

Reklamlar