Köy Tavuklu Enginar ”40 Enginar 12. Gün”

ezgi guven tarafından

Zeki’nin bir çiftliği var, çiftliğinde tavukları, koyunları, enginarları ve bir şaraphanesi var. Bu günün yemeğinin iki ana malzemesi de Zeki’den. Özgür dolaşan köy tavuğu ve enginar! Artık tavuk yemek sanırım kimsenin içinden gelmiyor. Tabii arada Zeki tavuklarından birine kıyabildiğinde ”gerçek tavuğun” marketten alınandan ne kadar farklı bir şey olduğunu görebiliyoruz. Bambaşka bir rengi, bambaşka bir kokusu ve bambaşka bir lezzeti var. Daha uzun sürede pişiyor, etinin rengi  de çok daha koyu.

 

Gelelim günün enginarına. Enginar ve tavuk etinin çok güzel olabileceğini düşünsek de market tavuğuyla enginarın tanrısallığını bir türlü bir araya getiremedik. Bu yüzden de  Ayna’da pişen ilk tavuklu  enginar bu oldu. Geceden tavuk temizlendi, pişirildi. Sabah etleri ayıklandı. Soğanla kavruldu, sotelendi.  Bir yandan da her zaman ki gibi enginarlar temizlendi, çanakları çıkarıldı. Sonra enginar çanaklarını  Ayvalık zeytinyağında hafif kızarttık. Sotelediğimiz tavuğu çanakların içine doldurduk. Bir yerde de beşamel sos yaptık. Enginarların üzerine koyup fırına verdik. Pişmeye yakın biraz teneke tulumu ilave ettik. Fırını açtığımızda Ayna’yı saran muhteşem kokuyu hayal etmenizi istiyorum sadece !

Reklamlar