Ailoi Soslu Enginar Cipsi ”40 Enginar 10. Gün”

ezgi guven tarafından

Bugün enginarı bir başka türlü yapalım dedik. Enginar cipsi uzun zamandır aklımızda olan bir tarifti. Özellikle İtalyanların bu pişirme şeklini çok kullandıklarını sanıyorum. Yanında yaptığımız sos ise ”ailoi” yani zeytinyağından mayonez!

Enginarın en dış yapraklarını kopardık ve biraz tuz ve sarmısak koyduğumuz suda haşladık. Sonra bir kızartma tenceresine Ayvalık zeytinyağ koyduk. Enginarların suyu süzülünce bütün olarak kızdırdığımız yağın içine koyup kızarttık. Kızartma sırasında enginarların tüm yaprakları açılıyor ve tencerenin içinde çiçekler açıyor.

Diğer tarafta üç yumurta sarısı, limon suyu ve aşağı yukarı 500 ml Ayvalık zeytinyağıyla mayonez yaptık ve damak tadına göre samısak ilave ettik. Bir havanda kapari ve dereotunu dövdük, ailoinin içine ekledik.

Enginarları tabağa aldık, yanına ailoi dip sosu koyduk. Önce yapraklarını koparıp sosa batırarak yemeye başladık en son da enginarın kalbini afiyetle yedik. Bambaşka bir enginar yemeği olarak test edildi ve onaylandı.

 

Reklamlar