Enginar Musakka ”40 Enginar 5. Gün”

ezgi guven tarafından

Kıyma ve enginarın buluştuğu az tarif var. Gerçi bunun daha önce yapılmış bir tarif olduğunu düşünmüyorum, enginarlı musakkaya bir adaptasyon diyebiliriz heralde. Bu fikir nereden çıktı? yem-ek.net ‘te dolaşırken patlıcan musakkayı gördüm ama bu günlerde tahmin edeceğiniz gibi her yeri enginar gördüğümden acaba enginar musakka nasıl olur dedim. Anneme sordum, o da neden olmasın deyince bu günün enginarı ”enginar musakka” oldu.

Tarifte hiç bir değişiklik yok. Yine enginarlar temizleniyor, körpecik yapraklar asla atılmıyor, hemen kaynatılıyor. Suyu bir yerlerde kullanılmak üzere saklanıyor. Enginarlar limonlu suda bekletildikten sonra haşlanıyor. Haşlanmazsa hem fazla yağ çekebilir hem de kararabilir diye düşündü annem. Suları iyice süzülünce kızartılıyorlar.

Ayrı bir yerde soğan, domates ve baharatlarla kıyma kavruluyor. Bir fırın tepsisine önce kıyma yayılıyor, sonra üzerine enginarlar diziliyor. En son da otuz dakika kadar fırına veriliyor. Hepsi bu.

Reklamlar