Sübye Yahni

ezgi guven tarafından

Sübye Ayna’nın olmazsa olmazlarından. Mürekkepbalıklarından en sevdiğim diyebilirim. Kalamardan daha hafif geliyor lezzeti bana. Üstelik %100 Ayvalık sahillerinden. Hazırlamak biraz zaman istiyor. Ön pişirme yapmak gerekiyor. Yani sübyeyi kendi suyuyla pişirmek. Biraz şarapla tencereye koyup, kendi suyunu salması ve o suyu tekrar çekmesini beklemek gerekiyor.

Bugün Ayna’da sübye pişti. Ön pişirmesini tamamladıktan sonra, tencerenin dibine biraz soğan, yeşil biber ve bir defne yaprağı   koyuyoruz, biraz da sarmısak. Şöyle bir öldürüyoruz soğanları, Ayvalık zeytinyağıyla tabii ki. Sonra sübyeleri tekrar tencereye alıyoruz. Üzerine yazdan hazırladığımız domates sosundan, beyaz şarap ve sübyenin sevgilisi maydonozu ekliyoruz. İki tıkırdıyor, servise hazır. Bugünün fotoğrafı ise konuklarımızdan Murat Bey’e ait. Teşekkürler.

Reklamlar