Sardalya Köftesi ve İzvinya Salatası

ezgi guven tarafından

Sardalya köftesi yaptık bugün. Daha doğrusu Cunda’nın derviş balıkçılarından Haluk Bey, balıkçı usulü sardalya köftesi yaptı bize. Enteresan bir insan, hani şu her konuda becerikli olan, meraklı, araştırmacı insanlardan. Mesela kendi kayığını kendi yapan, tüm makinelerin teknik problemlerini çözen, etraftakilerin  bir sorunu olduğunda bunu çözse çözse Haluk çözer dedirten, nev-i şahsına münasır bir insan.

Köfteye gelelim şimdi. İnce bir işmiş sardalya köftesi. Tüm malzemeleri yani fileto sardalya, maydonoz, taze soğan, taze nane, kuru soğan ve domatesi incecik doğradık. Satır kıyması gibi diyebiliriz mesela sardalyalar için. Diğer tüm malzemeler de aynen gazpaçodaki gibi. Hepsini bir kaba aldık. Tuz, karabiber, az kimyon ve kekik ekledik. Sonra da yumurta ve az un. Bir kilo sardalyaya üç kaşık gibi. En son az yağda kızarttık. O sırada bir de haşlanmış izvinya (yabani kuşkonmaz) salatası ve elbette Ayvalık zeytinyağından mayonez yaptık. Üzerine de dondurmalı irmik helvası. Harika bir öğlen yemeği ziyafeti çektik kendimize. Sizleri de bekleriz.