Ayna Bisküvileri

ezgi guven tarafından

Bu gün çok eğlenceli bir bisküvi yaptım. Aslında bildiğimiz pötibör bisküvi. Mis gibi tereyağ kokulu, kıyır kıyır ve tırtıklı kenarlı.  Biraz fazla pişirince de çifte kavrulmuş oluyor. Hem de gayet basit.

50 adet bisküvi için

200 gr tereyağ

125 gr su

2.5 gr tuz

200 gr şeker

500 gr un

5 gr kuru maya

Su, tuz, tereyağ ve şekeri bir tencereye koyup kaynattım. Soğuyana kadar gidip gelip karıştırdım.

Hamur makinesinin içine un ve mayayı koydum. Soğuyan karışımı da içine ekledim. Sonra homojen bir karışım olana kadar düşük hızda yoğurdum. Daha doğrusu kitchenaid yoğurdu. Bir gece buzdolabında beklettim. 3 mm inceliğinde açtım. Sonra da 5 cm’ye 5 cm kareler kestim. Üzerine de Ayna mühürü bastım.

Reklamlar