Ev Yapımı Sosis ve Şukrut ya da Lahana Ekşitmesi

ezgi guven tarafından

Bugün yarım kalan işleri bitirme günüydü ya da uzun zamandır aklımızda olanları tamamlama. Bir süredir sosis yapmak istiyorduk ama bağırsak bulmak oldukça büyük problemmiş meğer. Sucuk için satılıyor bağırsak ama ince koyun bağırsağını Ayvalık’ta bulamadık ne yazık ki. Biz de biraz kalın sosislerimiz olmasını kabullenmek zorunda kaldık. Bu noktada nasıl bir sosis istediğimize karar verdik ve de tamamen kafamıza göre bir iç hazırladık. İç, tavuk kıyması, hindi kıyması ve koyun kıyması ağırlıklı. Ayrıca patates haşlayıp koyduk içine bir de yenibahar, karabiber, rezene ve kişnişin tozlarını. Hamur karıştırma ucuyla epey bir yoğurduk. Sonra da bağırsakların içine doldurduk. Henüz yemedik. Biraz dinlenmeleri için buzdolabına koyduk. Bir kaç gün sonra ilk denemelerini yapacağız.

Bir de sosislerin yanında sunmak için şukrut (sauerkraut) yani lahana ekşitmesi yaptık. Bir turşu aslında tabi. Ama lahanalar tütün gibi incecik doğrandıktan sonra sadece tuzla cam kavanozlara bastırılıyor. Sonra da soğan ve baharatlarla kavurularak pişiriliyor. Tabii ev yapımı sosislerin yanında sunmak için. Bakalım nasıl olacaklar? Göreceğiz.

Reklamlar