Zeytinyağlı Rezene

ezgi guven tarafından

Bugün cumartesi, hep söylediğim gibi yine pazar telaşı var. Sabahın erken saatlerinde uyanır uyanmaz pazara dalmış annem ilk iş. Ben geldiğimde rezene pişmeye başlamıştı bile. Rezeneye fazla rastlanmazdı  eskiden Cunda pazarında. Arapsaçı olurdu hep, arapsaçı da yabani rezene. Rezenenin kökü, arapsaçının yaprakları yenir  çünkü yabanisinin kökü dikmesi kadar büyük olmaz.

Anneme sordum nasıl pişirdin diye, aynı kereviz gibi dedi. Dibine piyazlık soğan, sarmısak, havuç, bol zeytinyağı ve rezeneleri ikiye bölüp koymuş. Üzerine de bir küçük bardak portakal suyu. Nefis.

Bugün ayrıca, mantar çorbası, kıymalı taze fasulye ve karışık ot kavurma yani, ıspanak, pancar yaprakları, ısırgan ve arapsaçı kavurma. Tüm yeşillikler sırasıyla bol taze soğan ve zeytinyağla kavruluyorlar. Sonra isterseniz üzerine yumurta kırın yeyin ister biraz lor peynirini fıstıkla tavada çevirin otun üzerine dökün, isterseniz de yağurtla….

Reklamlar