Geçmiş Bayram ve Günün Yemekleri

ezgi guven tarafından

Bayram yine çok kalabalık geçti Cunda’da. Çeşit çeşit güzel yemekler yaptık ama fotoğraflarını çekmeye bile fırsatım olmadı malesef. Neler yaptık? Mesela ilk gün nefis bir balık çorbası vardı ve de kocaman bir tencere lahana sarma. Tayfun’un tuttuğu barbunlar 0.3 asit nefis Ayvalık sızmayla kızartıldı. Yiyenler tadına doyamadı, tekrar tekrar istedi. Annemin üzerine sır sosunu koyduğu ızgara kalamarlar havada uçuşuyordu bayramın ikinci gecesi Ayna’da. Sonra bayram klasikleri zeytinyağlı enginar, ısırganotu çorbası, köy tavuklu akkız ve etli arapsaçı… Bu yemeklere Gülen’in ekşi mayayla yaptığı ekmekler eşlik etti. Ve de bayram bitti.

Bugün neler yaptık? Mercimek Çorbası, Fırında Köy Tavuğu ve Hindiba ”radika” Salatası.

 

Reklamlar