Bugün Ayna’da neler pişti?

ezgi guven tarafından

20111029-162727.jpg

Bugün yine cumartesi, yine Cunda’da pazar var, yine herşeyin en tazesi, en güzeli var. Sabah annem karalahana bulmuş. Almış tabii. Çorba bugün karadenizden. Dövme mısır, barbunya ve karalahana, nefis bir çorbaya dönüşüyor. Önce bir tencereye dövme mısır ve barbunyalar koyuluyor az suyla haşlanıyor. Sonra karalahanalar incecik kıyılıyor. Tencereye biraz daha su koyulup lahanalar da içine atılıyor. Ayrı bir yerde zeytinyağda soğanlar kavruluyor. Pişen çorbanın içine ilave ediliyor. Tuzu ayarlanıyor, bir de içine acı kırmızı kuru biber atılıyor.

Günün yemeği de Ege’den. Girit kabağı. Kabaklar bir tencereye koyuluyor, üzerine zeytinyağ, dövülmüş sarmısak, tuz ve biraz su koyuluyor. Kabak pişiriliyor. Ayrı bir yerde taze lor, zeytinyağ ve karabiber-tuz karıştırılıyor. Kabaklar bir fırın kabına alınıp üzerine lorlu karışım koyuluyor.  Fırına verilip, üzeri kızarıncaya kadar pişiriliyor.

20111029-161617.jpg

Reklamlar