Elmalı Dizme

ezgi guven tarafından

Ayna Yeme İçme Oturma Yeri

Bugün bir Anadolu yemeği var menüde. Eğlenceli bir yemek, bol baharatlı. Kişniş ve karabiberle soğansız az ekmekli ve dolmalık fıstıklı bir köfte yapıyoruz. Yuvarlak ve ince bir köfte. Sonra elmaları da köftelerin şeklinde dilimliyoruz. Yani içlerini çıkarıp, yuvarlak kesiyoruz. Önce köfteleri hafif yağda çeviriyoruz, sonra elmaları aynı yağda ters yüz ediyoruz. Bir tepsi veya tencereye bir sıra elma bir sıra köfte diziyoruz. Azıcık pişiriyoruz. Elmaların dağılmaması gerekiyor.

Bir güneydoğu yemeği bu. Aslında koyun kıyması ve antepfıstığıyla yapılırmış. Biz dana kıymayla yaptık ve antepfıstığı yerine de dolmalık fıstık koyduk.

Ortaya çıkan yemek ekşili köftenin daha baharatlısı. Ben beğendim, anneme çok baharatlı geldi. Denemek isterseniz bugün Ayna’da tadabilirsiniz.

Reklamlar