Ekşi Mayalı Ekmek

ezgi guven tarafından

Ayna Yeme İçme Oturma Yeri Cunda

Ayvalık’ta ”Hasat Şenliği” vardı, haftasonu boyunca sürdü. Kalabalık günler geçirdik. Biz de hasat şenliğine uygun bir menü hazırlayalım dedik. Neler yaptık? Balık çorbası yaptık. Karışık ot kavurma pişirdik, arapsaçı ve ısırganı boldu. Sonra otu lor ve çamfıstığıyla servis ettik. Lor, otun üzerinde kaymak gibi birşey oldu. Gülen, patlıcanlı açma börek yaptı, çok güzeldi. Karadiken vardı, ondan bahsetmiştim zaten. Etli pazı sarmalar pişirildi, nar ekşili o da çok güzeldi. Zeytinyağda tekir tava zaten süper. Güzel süt bulduk Pateriça keçilerinden, annem sütlaç yaptı. Her şey çok güzeldi.

Ayna Yeme İçme Oturma Yeri Cunda

Tüm bunların yanında, bakkaldan aldığımız ekmeği sunamazdık. Gerçi Ayvalık’ta bakkalda satılan ekmek İstanbul’daki gibi değil tabi ama yine de bir hafta önce başladık ekşi maya çalışmalarına. Defne Koryürek’in NTV’deki ekşi maya tarifinden yararlandık. Bir hafta boyunca organik un ve içme suyuyla yapılan bir çalışma. Zor değil, sadece sonuca ulaşmak biraz zaman alıyor. Sonra cumartesi günü ilk ekmeğimizi yaptık. Benim için çok eğlenceliydi. Mayanın ekşi kokusu muhteşem. Bir de çok tok bir ekmek bir dilim yetiyor da artıyor da. Gerçi mayadan ne kadar çok ekmek yaparsanız o kadar güzelleşiyor yaptığınız ekmek,maya olgunlaşıyor. İlk gün yaptığımız zeytinli, kurutulmuş domatesliydi. Sonraki soğanlı, zeytinli. “Ekmek annesi” olmayı herkese tavsiye ediyorum.

Reklamlar