Böğürtlenli, Çikolatalı Cheesecake

ezgi guven tarafından

Aslında cheesecake demek ne kadar doğru olur bilmiyorum. Süzme yoğurt kek de diyebiliriz bu tarife. Yumurtaların sarı ve beyazları ayrılıyor. Beyazlar kar haline getiriliyor. Sarılar ve toz şeker çırpılıyor, üzerlerine süzme yoğurt ilave ediliyor. Çikolata eritiliyor, yoğurtlu karışıma dökülüyor.  En son kar yumurtalar karışıma koyulup nazikçe karıştırılıyor. Klasik bir cheesecake tabanının üzerine dökülüyor. Fırında bir saat kadar pişiyor.

Tam da bu sırada Ulaş taa Kaz Dağlarından elinde bir sepet böğürtlenle geliyor. Sevinçten gözlerim dolu dolu oluyor. Kaz Dağlarının ”bö bölgesinden” tek tek toplanmışlar. Yoğurt kek böğürtlenli oluveriyor.  Ama hepsini kullanmaya kıyamadım. Biraz tartolet hamurum vardı. Hemen bir krema yaptım. Böğürtlenli tartoletler de hazır. Güzel oldukları kadar şanslı oldukları için de Nazlı Hanım harika fotoğraflarını çekiyor.

Reklamlar