Pırasalı Basma

ezgi guven tarafından

Bugünün yemeği yine Kadriye’den. Dün pişirdiğimiz karışık ot kavurmayı ”basma” yapamadık diye bir dert kapladı içimizi. Pazardan da köy pırasaları almıştık. Hemen ”pırasalı basma” aşkıyla yanmaya başladık. Basma bir Midilli yemeği. Yağlı pide de deniyor. Ana malzemesi  mayalı hamur ve lor peyniri. Sühan Beyin çiftliğinden gelen ekolojik köy unundan akışkan bir hamur yapıldı hemen. Kek hamuru kadar sulu değil ama ele yapışan, top haline getirilemeyen suluca bir hamur. Sonra pırasalar tavla pulu şeklinde doğrandı ve zeytinyağıyla hafif kavruldu. Tuz, muskat ve bol karabiberle tatlandırıldı. İçine bol miktarda sepet loru ilave edildi, karıştırıldı. İç hazır.  Fırın tepsisi cömertce  zetinyağıyla yağlandı ve hamurun yarısından fazlası tepsiye bastırıldı. İç üzerine döküldü. Kalan hamurla üzeri kaplandı. Bir yumurta çırpıldı, hamurun üzerine sürüldü. En son fırına verildi, nar gibi kızardı. Çok güzel oldu. Yaşa Kadriye!

Reklamlar