Karışık Ot Kavurma

ezgi guven tarafından

Biz annemle balık çorbası pişirirken Kadriye de bir taraftan ot kavurma yapmaya koyuldu. Yine soğanlar yemeklik doğrandı. Otlar ayıklandı, yıkandı, doğrandı. Bir gün önce pancar çorbası pişirmiştik. Pancarın saplarını atmadık. Böylece ısırganotu ve arapsaçına ilaveten bir de pancar otumuz olmuş oldu.

Soğanlar nefis sızma zeytinyağıyla hafif kavrulduktan sonra arapsaçları tencereye koyuldu. Biraz da su ilave edilip arapsaçları yumuşayıncaya kadar pişirildi. Ardından pancarotu ilave edildi, bir iki çevrildi, en son ısırganotları koyuldu. Hafif çevrildikten sonra tencerenin altı kapatıldı. Ot konusunda çok başarılı Kadriye. Ne de olsa annesi Girit’li, babası adalı yani Midilli’li.

Sonra bu otu ne yapsak da yesek. Biraz lorla karıştırıp Kadriye’nin nefis basmasından mı yapsak yoksa üzerine yumurta mı kırsak. Sanırım dayanamayıp bu şeklide yiyeceğiz. Darısı başınıza.

Reklamlar