Arapsaçlı Kurufasulye

ezgi guven tarafından

İstanbul’da kökleri kullanılan rezene adlı güzel bitki. Ayvalık çevresinde üst yaprakları yemeklere tat versin diye tıpkı maydanoz veya dereotu gibi kullanılıyor. Zaten yabani olduğu için kökleri dikme olanlar kadar gelişmiş olmuyor. Yani dolmasını yapamıyorsunuz.

Önce arapsaçları temizlenip ayıklanıyor. Sonra incecik değil ama küçük küçük doğranıyor. Diğer tarafta güzel zeytinyağıyla soğanlar kavuruluyor. Şeffaflaşınca arapsaçları da ilave ediliyor ve kavrulmaya devam ediliyor. Arapsaçları yarı pişince içine önceden haşlanmış kurufasulyeler koyulup şöyle bir karıştırılıyor. Sonra yemeğin suyu ve tuzu ilave edilip   tencerenin altı kısılıyor ve pişiriliyor. Dermason ya da şeker fasulyeyle en güzeli oluyor.

Reklamlar